Vegan massaman curry met zoete aardappelen en dadels
Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pluk de korianderblaadjes en hou apart. Hou de steeltjes bij.
-
Currypasta
Pel de look en sjalot. Hak het citroengras, de look, sjalot en chilipepers en koriandersteeltjes fijn. Stamp de kruidnagels fijn in de vijzel.
-
Doe alle currypasta-ingrediënten in het hakmolentje, voeg het water toe en mix fijn.
-
Curry
Pel de ui en snij in partjes. Snij de aubergine in blokken van 2 x 2 cm. Schil de zoete aardappelen en snij in blokken van 3 x 3 cm.
-
Snij de dadels in kleine stukken. Rooster de kokosschilfers in een droge koekenpan.
-
Zet een grote kookpot op een halfhoog vuur en roerbak de currypasta in een scheut olie tot hij donker kleurt. Voeg al roerend de kokosmelk toe en schep de aubergine, steranijs en ui erbij. Breng aan de kook.
-
Voeg de zoete aardappel en dadels toe en draai het vuur lager. Laat zachtjes sudderen tot de aubergine uit elkaar valt en de aardappel gaar is. Hou warm.
-
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
-
Afwerking
Verdeel de rijst over de borden, breng de curry op smaak met citroensap en schep over de rijst. Werk af met korianderblaadjes en kokosschaafsel en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven