Varkenswok met shiitake, oesterzwammen en oestersaus

Varkenswok met shiitake, oesterzwammen en oestersaus

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en pers fijn. Schil en rasp de gember. Pluk de blaadjes van de koriander en snij de steeltjes fijn.

  2. Scheur de oesterzwammen in stukjes en snij de shiitake in plakjes.

  3. Verhit een bodem olie van 4 cm hoog in de wok tot 190°C.

  4. Strooi de helft van de maïzena in een kom en wentel de helft van de vleesmengeling erdoor. Schep in de hete olie en bak in 2 min rondom goudbruin en krokant. Haal uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel de rest van de vleesmengeling door de rest van de maïzena en herhaal.

  5. Giet ¾ van de olie uit de wok en roerbak de paddenstoelen op een hoog vuur. Voeg look, koriandersteeltjes en gember toe en breng op smaak met oestersaus.

  6. Voeg het vlees weer toe en laat 1 min al omscheppend doorwarmen.

  7. Verwarm de woknoedels met een scheut water in de microgolf en schep door het vlees. Breng verder op smaak met oestersaus.

  8. Bestrooi met korianderblaadjes en fijngesneden lente-ui en serveer.