Varkenswangen met Brasserie LeFort en Catalaanse aardappelpuree
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Smelt een klontje boter in de kookpot. Bak de varkenswangen aan alle zijden aan. Kruid met stoofvleeskruiden, peper en zout.
-
Pel de uien en snij in stukken. Schil de wortelen en snij in stukken. Reinig de prei, snij middendoor en in gelijke stukken.
-
Voeg de groenten toe aan het vlees en meng ze. Voeg een takje tijm en een laurierblaadje toe. Laat de groenten wat kleuren.
-
Blus met het bier en giet de kalfsfond erbij tot het vlees en de groenten onderstaan. Laat het geheel zachtjes garen op een zacht vuurtje gedurende ± 1 uur.
-
Bind de saus tot een gewenste dikte met de bruine roux. Laat nog even goed doorkoken.
-
Bereid ondertussen de Catalaanse aardappelpuree: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Doe de aardappelen in een kookpot, voeg water toe. Rasp de schil van de citroen en hou apart. Pers ½ citroen en giet het sap erbij. Voeg het laurierblaadje en een teentje look toe. Kruid met peper en zout.
-
Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en laat even drogen.
-
Draai de aardappelen door de roerzeef. Werk de puree af met de room, melk en olijfolie. Voeg de kruidenkaas en de boter op het laatste moment toe.
-
Kruid met peper en zout. Werk af met de citroenzeste en roer de gehakte peterselie erdoor.
-
Serveer de puree in een apart kommetje bij de varkenswangen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven