Varkenshaasje met kruidencitruskorst, sinaasappelsaus, kruidenkrieltjes, wortel en raap

Varkenshaasje met kruidencitruskorst, sinaasappelsaus, kruidenkrieltjes, wortel en raap

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidencitruskorst:
  2. Meng de malse boter met het paneermeel. Snij de peterselie erin fijn. Doe de zeste van 1/2 van de sinaasappels bij het paneermeel en kruid met peper en zout. Meng tot een stevig geheel.

  3. Kruid het vlees aan alle kanten met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een braadpan en kleur het vlees aan alle kanten. Leg op een ovenschaal en schik een dikke laag kruidenpaneermeel erop.

  4. Verwarm de oven op 170°C en bak het vlees gedurende 10 à 12 min in de oven.

  5. Pel de ui en snij in fijne halve ringen. Snij de sinaasappels in partjes. Stoof de ui aan in een klontje boter. Laat eventjes stoven en voeg daarna ½ van de sinaasappelpartjes toe. Giet het zakje vleesjus en de nodige hoeveelheid water erop. Laat zachtjes koken.

  6. Schil de wortelen en rapen en snij in stukken, kook 10 min in gezouten kokend water en laat afkoelen in ijswater.

  7. Stoof de groenten en de krieltjes aan in een pan met wat boter, en gaar verder in de oven.

  8. Snij het vlees in stukken en schik met de groenten, krieltjes en saus op een diep bord.

  9. Werk af met nog enkele partjes sinaasappel en takjes peterselie.