Eieren , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng het gehakt met 3 eetlepels rozijnen, 1,5 dl porto en een beetje zout.
-
Smelt de boter en kleur de varkenshaasjes aan alle zijden aan.
-
Haal het vlees uit de pan en leg op aluminiumfolie, zodat er nadien minder vocht in het bladerdeeg komt.
-
Leg het vlees in het midden van het bladerdeeg. Strijk het in met mosterd. Bedek met de gehaktmengeling.
-
Vouw het deeg rond het vlees. Klop een ei los en strijk het bladerdeeg bovenaan in. Leg het pakketje in een braadslede. Herhaal dit voor het 2de stuk vlees en schik dit in een andere braadslede.
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de braadsledes in de oven en laat gedurende 1 uur 15 minuten bakken.
-
Bereid ondertussen de saus: los de runderbouillonblokjes op in 1 liter kokend water. Voeg 2 dl rode porto en 2 dl kersenaperitief toe. Meng 14 koffielepels kalfsfond onder de vloeistof. Voeg als laatste de resterende rozijnen toe. Laat dit gedurende 1 uur zachtjes pruttelen. Zet het deksel half op de kookpot, anders kan de saus niet indikken. Let op: zeker geen zout toevoegen, want er zit voldoende in de rund- en kalfsfond.
-
Haal het vlees uit de oven en snij in dikke plakken. Serveer met duchesse aardappelen en een frisse salade van eikenbladsla met fijngesnipperde ui en peterselie. Werk af met de saus en dien onmiddellijk op.
-
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven