Upside-down pompelmoescake

Upside-down pompelmoescake

Allergenen

Eieren , Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij de schil van 1 pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij dan in fijne plakken.

  3. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en wrijf in met olie, bestrooi met 2 el suiker en schud zodat deze evenredig verdeeld is. Leg de pompelmoesplakjes op de bodem van de vorm.

  4. Deeg

    Klop de zachte boter met 100 g fijne suiker in de keukenrobot, voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop tot ze goed zijn opgenomen.

  5. Voeg de platte kaas, het vanille-extract, snuif zout, sap en zeste van 0,5 pompelmoes toe en meng.

  6. Voeg bloem, amandelpoeder en bakpoeder toe en spatel door het deeg tot een dik beslag. Schep in hoopjes op de pompelmoes.

  7. Bak in het midden van de oven goudbruin en gaar in 40 min en laat volledig afkoelen in de vorm.

  8. Draai de cake om, verwijder het bakpapier en werk af met grof gehakte pistachenoten.