Tulband van fruit met wijn en munt

Tulband van fruit met wijn en munt

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Reinig het fruit en snij indien nodig in stukjes.

  2. Breng het water met de suiker en limoengras aan de kook. Los de geweekte gelatineblaadjes hierin op. Voeg de wijn en Grand Marnier toe. Laat het geheel wat afkoelen tot op kamertemperatuur.

  3. Giet 2 dl van het afgekoelde vocht in de tulband en laat opstijven in de koelkast. Let op dat de vorm mooi waterpas staat.

  4. Schik de muntblaadjes op de gestolde wijn en verdeel een deel van het fruit errond.

  5. Giet opnieuw een deel van de wijn over het fruit om zo een laagje te laten stollen in de koelkast.

  6. Verdeel het resterende fruit in de tulband en giet de rest van de wijn er onmiddellijk over.

  7. Laat goed afkoelen in de koelkast (minstens 12 u).

  8. Opdienen: laat de tulband even schrikken in een bodempje warm water.

  9. Zet een taartvorm omgekeerd op de tulband, draai in 1 beweging om en schud even met de tulband op de taartvorm. De tulband zal zo gemakkelijk uit de vorm komen. Zet de tulband met de taartvorm opnieuw in de koelkast.

  10. Snij net voor het opdienen in gewenste porties. Idealiter maak je de tulband een dag op voorhand. Hij blijft trouwens

  11. een week goed in de koelkast.