Tuiles van linzen met slagroom

Tuiles van linzen met slagroom

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Mix de linzen fijn in een keukenrobot. Zeef het poeder door een fijne zeef zodat er geen grove stukken meer inzitten. Je moet 75 gr poeder van linzen bekomen.

  2. Meng de suiker met de eiwitten tot een losse massa. Voeg het gezeefde linzenpoeder toe en meng het er voorzichtig onder met een spatel.

  3. Smelt de boter en spatel die er ook voorzichtig onder. Laat dit deeg 2 uur rusten.

  4. Neem een siliconenmatje (geen bakpapier) en zet de uitsteekvorm op het matje. Strijk met een penseel een fijn laagje van het deeg in de ring. Maak zo verschillende cirkels op het matje.

  5. Bak af in een voorverwarmde oven van 185°C gedurende ± 8 minuten. De koekjes moeten goudbruin gekleurd zijn.

  6. Doe de oven open, maar laat de plaat zitten. Steek met een paletmes de koekjes los en leg ze direct op een deegrol of bezemsteel. Druk ze 30 seconden stevig aan zodat ze tijdens het drogen hun vorm behouden.

  7. Herhaal dit tot alle deeg is opgebruikt.

  8. Maak een gesuikerde slagroom door de room met de bloemsuiker op te kloppen. Zet in de koelkast tot gebruik.

  9. Serveer de koekjes met de slagroom.