Tsukuné met teriyakisaus (Japanse kipgehaktballetjes)

Tsukuné met teriyakisaus (Japanse kipgehaktballetjes)

Allergenen

Eieren , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij voor de afwerking de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  2. Snipper voor de balletjes de lenteuitjes fijn.

  3. Schil de gember en snij fijn. Meng het gehakt met de gember, lente-ui, sojasaus, sherry, sesamolie en maïzena tot een homogeen mengsel. (*)

  4. Vorm er, met natte handen, kleine platte balletjes van.

  5. Verwarm de wok op een matig vuur, voeg de olie toe en bak de balletjes rondom goudbruin.

  6. Laat ze onder deksel even verder garen.

  7. Pel het teentje look en plet met de zijkant van een chefmes.

  8. Giet het teveel aan olie af. Giet de teriyakisaus in de wok en voeg het teentje look toe. Laat doorwarmen op een matig hoog vuur. Draai de balletjes door de saus zodat ze aan alle kanten met een glanzend laagje bedekt zijn.

  9. Steek de balletjes op spiesjes, schik op een schaal en bestrooi met lente-ui.

  10. Serveer met een verse eidooier om te dippen.

  11. (*) In tegenstelling tot westerse gehaktballen zijn Aziatische gehaktballen een beetje ‘rubberig’; dat komt vanzelf als je goed mengt.