Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper peterselieblaadjes fijn.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Pel de look en sjalotten en snij in fijne plakjes.

  4. Maak de venkels schoon, snij doormidden en snij elke helft in 4 parten. Doe met look en sjalot in een kom en besprenkel met olijfolie. Kneus het venkelzaad en schep ½ door de groenten. Kruid met peper en zout en giet in een ovenschaal. Steek 1/2 in stukken gescheurde takken rozemarijn ertussen. Zet 20 min in de oven.

  5. Halveer de worsten en prik in, blancheer kort in kokend water. Schik samen met de druiven in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van het venkelzaad en giet de wijn erbij.

  6. Zet 15 à 20 min in de oven, tot de worst krokant is en de druiven openbarsten. Besprenkel met balsamicoazijn en bestrooi met peterselie.

  7. Besprenkel de pinsa met olijfolie en bestrooi met plukjes rozemarijn. Bak af en serveer samen met de traybake.