Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Meng de bloem met het zout en de gist. Voeg het water toe en roer door elkaar. Je zal een klonterig deeg bekomen, dat is niet erg.
-
Meng de olijfolie met de hand door het deeg.
-
Schik in een propere mengkom en laat 1 u rijzen op kamertemperatuur.
-
Bestrooi het werkblad met veel bloem en leg het deeg erop.
-
Bestrooi telkens met bloem en plooi de buitenste kanten naar het midden.
-
Draai het deeg 90° en plooi opnieuw de buitenste kanten naar het midden. Doe dat 3 keer.
-
Draai het deeg met de plooien naar beneden en laat het 15 min rusten onder een propere handdoek.
-
Herhaal het proces van plooien opnieuw 3 keer, zodat je in totaal 6 keer geplooid hebt.
-
Zet het deeg, afgedekt in een propere schotel, een nachtje in de frigo.
-
's Anderendaags
Besprenkel de bakplaat rijkelijk met olijfolie.
-
Schik het deeg met de geplooide kanten naar beneden in de bakplaat.
-
Rek het deeg goed uit naar alle kanten en hef het regelmatig op, zodat er overal onder het deeg olijfolie zit.
-
Laat nog 1 u staan onder een propere handdoek. Het deeg zal opnieuw verdubbelen in volume.
-
Verdeel met olijfolie het deeg in 8 gelijke stukken en snij, met behulp van een deegsnijder, volledig door.
-
Besprenkel het deeg rijkelijk met olijfolie en bestrooi met grof zout.
-
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (ideaal = 260°C). Zorg dat er een bakplaat of pizzasteen mee in de oven zit.
-
Bak gedurende 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Haal de bakplaat uit de oven en leg het deeg op een rooster. Je zal zien dat de onderkant niet zo krokant gebakken is.
-
Trek de stukken brood van elkaar en leg ze met de bleekste kant naar onder nog ± 10 min rechtstreeks op de hete bakplaat of pizzasteen.
-
Laat het brood lichtjes afkoelen. Snij de stukken schuin doormidden in driehoeken. Snij de korte kant een beetje in en serveer met een vulling naar keuze.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven