Tortano met kaas, ham, vijgen en hazelnoten

Tortano met kaas, ham, vijgen en hazelnoten

Allergenen

Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de broodmix en het water in een keukenrobot. Voeg ook wat honing toe en laat 20 min kneden.

  2. Haal het deeg uit de kom en kneed nog even bij. Maak een mooie bol, leg in een kom en sprenkel er wat olijfolie over. Dek af met een propere handdoek en laat 40 min rijzen op kamertemperatuur.

  3. Haal uit de kom en druk met de hand plat tot een rechthoek van 1 cm dikte. Gebruik geen deegrol, anders rol je de lucht uit het deeg.

  4. Snij de vijgen in plakjes. Hak de hazelnoten fijn.

  5. Laat het deeg aan de zijkanten 1 cm vrij. Beleg het deeg met coppa, Gris du Périgord, sneetjes vijg en werk af met de fijngehakte hazelnoten.

  6. Maak de deegranden nat met wat water en rol het deeg op tot een krans. Leg de krans op een bakplaat bedekt met bakpapier. Strooi er wat bloem over, dek af met een propere handdoek en laat 30 min rijzen.

  7. Verwarm de oven voor op 230°C. Schuif de bakplaat in de oven, verlaag de temperatuur naar 200°C en bak het brood 35 min.

  8. Haal het brood uit de oven en laat afkoelen.