Torta di pere e cioccolato

Torta di pere e cioccolato

Chocolade-perentaart

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.

  2. Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop de eidooiers met de suiker schuimig.

  3. Roer de chocolade, de olijfolie en melk door de eidooiers.

  4. Zeef de bloem met het bakpoeder erboven. Spatel door het beslag.

  5. Leg bakpapier op de bodem van een springvorm. Vet de zijkanten in met boter en bestrooi met wat bloem. Giet het beslag in de springvorm.

  6. Verwarm de oven voor op 175°C.

  7. Schil de peren snij in kwarten. Verwijder het klokhuis. Snij elk partje in de lengte in 3. Leg dakpansgewijs op het beslag.

  8. Bak de taart 35 min in de voorverwarmde oven.

  9. Controleer de gaarheid met een stokje. Prik in de taart: als er geen rauw beslag aan blijft kleven is de taart klaar.