Torrone (nougat)
Kooktips
Je kan de nougat ook afwerken met rijstpapier.
noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Bak de notenmengeling ± 10 min in de voorverwarmde oven en haal uit.
-
Rasp de sinaasappel over de hete noten en laat staan.
-
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
-
Zet het water en 280 g rietsuiker op het vuur en laat koken tot 140°C. Check de temperatuur met de suikerthermometer.
-
Voeg de honing toe en laat opnieuw opkoken tot 125°C.
-
Klop het eiwit luchtig in de keukenrobot. Voeg na enkele min 20 g rietsuiker toe en blijf kloppen.
-
Zet de keukenrobot iets zachter en giet de hete suikersiroop bij het eiwit. Blijf steeds verder kloppen. Voeg enkele druppels vanille-essence toe.
-
Laat alles een paar min doorkloppen op middelhoge stand.
-
Voeg de noten en cranberries toe aan het eiwit en meng kort in de keukenrobot.
-
Smeer wat olie op je werkblad en schep de nougat hierop.
-
Bevochtig je vingers met wat water. Kneed de noten en nougat door elkaar, tot alles wat steviger en licht dof wordt.
-
Schik de nougat in de vorm, dek af met bakpapier en druk stevig aan.
-
Pak in met plasticfolie en laat minstens 1 dag rusten, maar zet niet in de koelkast.
-
’s Anderendaags
Snij de nougat in de gewenste vorm.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven