Topinamboersoepje geparfumeerd met truffelolie

Topinamboersoepje geparfumeerd met truffelolie

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de topinamboers en snij ze in plakken. Pel de uien en hak ze grof.

  2. Fruit de uien in een flinke klont boter. Voeg de plakjes topinamboer erbij en laat 15 minuten stoven zonder te kleuren.

  3. Overgiet met de fond. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat gaar koken.

  4. Voeg de melk erbij en pureer met de staafmixer. Breng weer aan de kook.

  5. Laat afkoelen. Vries in.

  6. Ontdooi de soep.

  7. Frituur de salieblaadjes in hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  8. Schep de soep in voorverwarmde kommen. Garneer met salieblaadjes en werk af met enkele druppels truffelolie.