Tonijnsteak met salsa van platerina

Tonijnsteak met salsa van platerina

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Salsa:

    schil de platerina’s. Snij samen met de ongeschilde komkommer in blokjes van 1x1 cm.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn. Snipper de koriander en de muntblaadjes fijn. Schil de ui en snipper fijn.

  3. Rooster het sesamzaad goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof.

  4. Meng de platerina- en komkommerblokjes met de chili, koriander, munt, rode ui, sesamzaad en vissaus. Zet in de koelkast tot gebruik.

  5. Dressing:

    meng Gimber met de suikersiroop, sriracha, sap van ½ limoen en arachideolie.

  6. Verwijder de uiteindes van de boontjes en snij in schuine stukken van 1 cm. Blancheer 1 min in gezouten water. Giet af en verfris. Meng de boontjes met de courgetteslierten en de srirachadressing.

  7. Verhit wat sesamolie in een pan. Bak de tonijn kort en krachtig aan beide zijden. Haal van het vuur en laat 1 min rusten in de pan. Snij in plakjes.

  8. Serveer met de courgettesalade. Werk af met de salsa en waterkers.