Tonijn tataki met wasabiboter

Tonijn tataki met wasabiboter

Allergenen

Vis , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Schil de gember en rasp fijn. Laat kort koken in de suikersiroop. Haal van het vuur en laat afkoelen. Zeef door een fijne zeef. Meng met de overige marinade-ingrediënten.

  2. Wrijf de tonijn in met de marinade in laat 30 min inwerken in de koelkast.

  3. Schil linten van de komkommer met een dunschiller. Snij de chilipeper in fijne schuine ringen.

  4. Wasabiboter

    Schil de avocado en mix fijn met de wasabipasta. Breng op smaak met zout en limoensap van 1 limoen.

  5. Haal de tonijn uit de marinade en paneer met de sesamzaadjes zodat de zijden bedekt zijn. Bewaar de marinade als dipsaus.

  6. Verhit wat arachideolie in een antikleefpan en bak de tonijn 30 sec aan elke kant. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  7. Snij de tonijn in plakjes van 0,5 cm.

  8. Werk af met de komkommerlinten, chilipeper en blaadjes koriander. Besprenkel met wat sesamolie. Serveer met de wasabiboter.