Tompoes van speculaas met limoenmousse

Tompoes van speculaas met limoenmousse

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatine in koud water tot gebruik.

  2. Breng ½ limoensap aan de kook. Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Voeg de rest van het limoensap toe.

  3. Klop het eiwit stijf. Doe de suiker erbij en klop tot een blinkende massa.

  4. Klop de room lobbig.

  5. Spatel het limoensap, de plattekaas en het eiwitschuim erdoor.

  6. Leg plasticfolie in een ovenschotel en giet het mengsel erin. Laat opstijven in de diepvries.

  7. Verkruimel de speculaas in een hakmolen. Smelt de boter en roer door de speculaas.

  8. Leg op een bakpapier en bedek met een 2de vel bakpapier. Duw zo plat mogelijk. Snij met een scherp mes 8 koekjes van 4 x 8 cm. Leg in de koelkast en laat minstens 20 min opstijven.

  9. Neem de limoenmousse uit de diepvries en snij in stukken van 4 x 8 cm.

  10. Leg telkens een stuk limoenmousse tussen 2 speculaaskoekjes en serveer.