Allergenen

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de steeltjes van de tomaten en snij in een draaiende beweging ook het taaie stuk vanonder het steeltje uit. Breng een grote pot water aan de kook om de tomaten te emonderen (= ontvellen). Maak een kruisje in de tomaten en dompel ze 12 à 15 tellen onder in kokend water. Spoel ze meteen af onder koud water en verwijder het vel.

  2. Snij de hoedjes mooi recht af en hou opzij. Haal met behulp van een koffielepel de pitjes uit de tomaten en snij voorzichtig de tussenstukken weg, tot ze mooi uitgehold zijn. Kruid de binnenkant met peper en zout en zet ze omgekeerd.

  3. Meng de garnalen in een kom met een schep mayonaise. Roer voorzichtig om. Het is voldoende als er een dun laagje om zit. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

  4. Vul de uitgelekte tomaten ermee op en zet het hoedje erop. Bestrijk de buitenkant van de tomaten met een drupje olie om ze mooi te laten blinken.

  5. Bewaar koel tot serveren.