Schaaldieren , Vis , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Frieten
Schil de aardappelen en was ze. Snij de aardappelen in frieten van 1 x 1 cm.
-
Bak de frieten voor op 140°C (tot ze zacht zijn). Laat uitlekken op keukenpapier en afkoelen.
-
Garnalensaus
Pel de garnalen. Bewaar de pellen en het garnaalvlees apart.
-
Pel de sjalot en snij in grove stukken.
-
Verhit wat zonnebloemolie in een sauspan. Roerbak de sjalot met de pellen. Roer de tomatenpuree erdoor en laat kort meebakken. Blus met de visbouillon en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen en zeef.
-
Breng de gezeefde saus aan de kook en laat inkoken tot 100 ml. Haal van het vuur en roer de zure room erdoor. Kruid met zwarte peper en zout en laat afkoelen.
-
Mayonaise
Doe het eigeel, het volledig ei, de mosterd, en de maïsolie in een hoge smalle maatbeker. Zet een staafmixer op de bodem van de maatbeker en begin te mixen. Kom langzaam met de mixer omhoog zodat er een mooie mayonaise ontstaat. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.
-
Afwerking
Roer ½ van de garnalen door de garnalensaus. Snipper de bieslook en de bladpeterselie fijn.
-
Bak de frietjes goudbruin op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
-
Snij de tomaten horizontaal in 4 schijven. Stapel de schijven op elkaar en leg op elke schijf wat garnalensaus. Bestrooi met de gesnipperde kruiden en extra garnalen. Serveer met de verse mayonaise, sla en frietjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven