Tomaat-garnaal met Rodenbach

Tomaat-garnaal met Rodenbach

Allergenen

Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het toastbrood in kleine, gelijke blokjes. Bak ze krokant in een hete pan met 1 dl olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en snij in grove stukken. Pel de ui en snij ook grof. Stoof de ui aan in de boter. Voeg de tomaten en enkele takjes tijm toe. Laat zachtjes sudderen. Giet het flesje Rodenbach erbij. Voeg de honing en ketchup toe. Laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Laat de tomatenchutney afkoelen als hij voldoende is ingekookt.

  3. Spoel de peterselie en pluk de blaadjes. Zwier droog en mix met 2 dl olijfolie tot een smeuïge emulsie.

  4. Spoel de sla en snij het binnenste van de krop in fijne sliertjes.

  5. Schik de chutney van tomaten in het midden van het bord. Strooi de grijze garnalen errond. Werk af met de peterselieemulsie, croutons en sla.