Tom Yam kung garnalensoep

Tom Yam kung garnalensoep

Allergenen

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de rode peper in schuine stukken en laat de zaadjes erin zitten.

  2. Pel de scampi’s maar laat het staartstukje zitten. Verwijder het darmkanaal.

  3. Snij de oesterzwammen in reepjes.

  4. Snij de koriander met de steeltjes in 2 cm lange stukjes.

  5. Kneus de citroengrasstengels en snij in schuine plakken.

  6. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg citroengras, gember en de limoenzeste toe. Laat een paar minuten doorkoken en kruid met zout.

  7. Voeg de oesterzwammen en scampi’s toe, laat de scampi’s roze kleuren.

  8. Breng op smaak met vissaus en voeg de stukjes rode peper toe. Breng verder op smaak met limoensap.

  9. Haal van het vuur.

  10. Giet in kommetjes, bestrooi met koriander en serveer.