Toast met witte asperges, erwtenspread en zacht eitje

Toast met witte asperges, erwtenspread en zacht eitje

Allergenen

Eieren , Gluten en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Blancheer de erwtjes 2 min in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Mix de erwtjes met de zure room tot puree. Snipper de bieslook fijn en roer erdoor. Kruid met zwarte peper, zout en breng op smaak met citroensap.

  2. Schil de asperges en verwijder het houterige uiteinde.

  3. Kook de eieren 4 min in kokend water en giet af.

  4. Smeer de asperges in met olijfolie en gril aan beide zijden in een grillpan tot ze gaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Smeer de sneden zuurdesembrood in met olijfolie en rooster goudbruin aan beide zijden onder de grill van de oven of in een toaster.

  6. Pel de eieren en halveer ze. Smeer elke toast in met erwtenspread. Beleg met de gehalveerde gegrilde asperges. Leg op elke toast een halfzachtgekookt ei en werk af met water- en tuinkers. Besprenkel met olijfolie en kruid met wat extra zwarte peper en fleur de sel.