Tiramisu met rabarber en vanille

Tiramisu met rabarber en vanille

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij een stukje van de onderzijde van elke rabarberstengel (maar snij niet volledig door) en trek daarmee de overtollige draden mee weg. Snij elke stengel in stukjes. Smelt 1 el boter in een kookpot. Voeg de rabarberstukjes en het merg van de vanillestok toe en bestrooi met de rietsuiker. Laat 3 min sudderen met 150 ml water. Giet de rabarber door een zeef en laat het vocht inkoken tot stroop. Laat beide afkoelen.

  2. Klop het eigeel schuimig met de suiker. Roer de mascarpone en roomkaas erdoor. Klop het eiwit tot schuim en spatel onder het mascarponemengsel.

  3. Breek de lange vingers in 2 stukken.

  4. Leg 2 stukjes lange vinger op de bodem van elk dessertglaasje, verdeel de rabarberstukjes erover en schep wat mascarpone erop. Herhaal dit nogmaals.

  5. Laat minstens 2 u opstijven in de koelkast.

  6. Werk voor het serveren af met de rabarberstroop en blaadjes munt.