Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij in blokjes.
-
Smelt 1 el boter in een kookpot.
-
Voeg de appelblokjes toe met de kandijsuiker, ½ kl citroensap en de speculaaskruiden. Laat gaar stoven onder deksel met 50 ml water.
-
Stamp grof met een pureestamper of vork en laat afkoelen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Leg de wafels op het rooster van de oven en bak ze volgens de bereidingstijd op de verpakking. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Splits de eieren. Klop het eigeel schuimig met de suiker en het merg van de vanillestok. Roer de mascarpone erdoor. Klop het eiwit op en spatel onder de mascarpone.
-
Snij elke wafel in 6 stukken die passen in de dessertglaasjes.
-
Verdeel een stuk wafel over de bodem van de dessertglaasjes. Schep wat appelcompote erop en verdeel wat mascarpone erover.
-
Herhaal deze handeling.
-
Rooster het amandelpoeder al roerend in een pan zonder vetstof op een zacht vuur.
-
Werk de glaasjes af met een extra stuk Brusselse wafel. Verkruimel wat speculaas erover en bestrooi met amandelpoeder.
-
Laat opstijven in de koelkast tot gebruik.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven