Kerstdesserts
De ideale afsluiter van het feestmenu? Da's een feestelijk kerstdesserts. Kies jij voor een klassieke kerstronk of liever een spectaculaire taart als nagerecht? Je vindt vast en zeker jouw favoriet tussen onze makkelijke en meer uitdagende recepten voor feestelijke desserts.
Zo rol je een buche op
Een buche of kerststronk is een traditioneel kerstdessert. Je kan hem heel makkelijk zelf maken. Zelfs het oprollen is zo gedaan. Met een vochtige doek rol je je buche heel makkelijk op zonder dat het biscuit breekt.
Flamberen in 5 stappen
- Verwarm de sterkedrank in een steelpan met dikke bodem tot er belletjes ontstaan (ongeveer 55°C). Breng de drank niet aan de kook, want dan verbrandt hij.
- Giet de verwarmde alcohol in een pan gevuld met wat je flambeert, op een veilige afstand van het fornuis.
- Schud zachtjes met de nu brandende pan om de alcohol gelijkmatig te verdelen.
- Steek de alcohol in brand. Als je op gasvuur kookt, hoef je enkel de pan te kantelen en de vlam zal vanzelf in je pan schieten. Gebruik anders een aansteker of lange lucifer.
- Dien onmiddellijk op.