Kersthapjes
Start je diner met overheerlijke en verrassende kersthapjes! Of je nu liever bladerdeeghapjes, warme hapjes, koude hapjes of hapjes in glaasjes eet, er is zeker voor ieder wat wils.
Hoe open ik een oester?
Oesters zijn lekker, makkelijk en superfeestelijk als aperitiefhapje. Maar hoe maak je een oester open? Met een handdoek, een oestermes en een beetje oefening maak je oesters zo open zonder hem te breken.
- Leg de oester plat met de bolle kant naar beneden en houd hem stevig op zijn plaats.
- Klem de oester tussen je hand en de handdoek.
- Steek het oestermesje vanachter tot 1 centimeter diep in de sluitspier van de oester.
- Wrik de oester zo voorzichtig open.
- Duw eerst zachtjes van onder naar boven toe, daarna van links naar rechts.
Hoe pel ik een verse garnaal?
- Neem de garnaal vast bij de kop en de staart.
- Trek de staart naar omhoog, zodat de rug knakt.
- Duw de staart met een draaibeweging in de richting van de kop.
- Trek hem vervolgens weer naar achter los.
- Trek de kop los.
Nu moet je nog één ding doen: snij de bovenkant van de garnaal in en verwijder de darm. Spoel daarna de garnaal goed af en ... klaar!