Schaaldieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de zeewatergarnalen en dep ze droog met keukenpapier. Hou de schalen bij.
-
Verwijder de harde, buitenste bladeren van de citroengrasstengels. Snij in 3 schuine stukken.
-
Snij de gember in schijfjes van 0,5 cm.
-
Rasp de zeste van ½ limoen. Pers de limoenen nadien uit tot 75 ml sap.
-
Verwijder de steel van de chilipeper en snij in Indien gewenst, verwijder de zaadjes voor een minder pikante versie.
-
Verhit wat arachideolie en bak de schalen van de garnalen lichtbruin in de warme olie. Roer de tomatenpuree erdoor.
-
Blus met de kippenbouillon. Breng aan de kook met het citroengras, de gember, de chilipeper, ¼ bosje koriander en zeste van ½ limoen. Laat 10 min rustig koken.
-
Zeef de soep en breng weer aan de kook met de oesterzwammen.
-
Voeg de garnalen en kerstomaten toe en laat 2 min heel rustig koken.
-
Haal van het vuur en roer de suiker, de vissaus en het limoensap erdoor. Voeg naar smaak meer of minder suiker en/of limoensap toe.
-
Werk af met de overige koriander en serveer met wat extra limoen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven