Tex-Mex bowl met gegrilde zeebaars, watermeloenmaïssalade en rijst
Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de rijst gaar in een ruime pot water met zout zoals aangegeven op de verpakking.
-
Meng de honing met de tabasco en het citroensap.
-
Giet de rijst af en roer de honingmengeling door de rijst terwijl die nog warm is.
-
Warm de oven voor op 170°C.
-
Schil de zoete aardappel en snij in kleine dobbelsteentjes. Schik in een ovenschaal.
-
Meng wat olie door de zoete aardappelblokjes en kruid met peper en zout. Dek de schotel af met aluminiumfolie.
-
Gaar de zoete aardappelblokjes ± 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Verwijder de schil van de watermeloen, hou 1 stuk apart om te grillen. Snij de rest van de meloen in kleine dobbelsteentjes, hou 2 el apart voor de saus.
-
Verkruimel de feta door de watermeloen.
-
Trek het blik maïs open, laat uitlekken en meng de maïs onder de watermeloen.
-
Haal de zoete aardappel uit de oven en laat afkoelen. Voeg de zoete aardappel toe aan de maïssalade. Breng op smaak met peper, olijfolie en citroensap.
-
Was de peterselie en koriander, pluk de blaadjes en snipper fijn. Meng onder de watermeloensalade.
-
Kruid de vis met de Tex-Mex kruiden en gril op de BBQ of grillplaat.
-
Gril het stuk watermeloen ook, kruid ook met Tex-Mex kruiden. Haal van de grill en snij in stukjes.
-
Snij de avocado in fijne plakjes. Snij de puntpaprika in plakjes.
-
Verdeel de lauwe/koude rijst op een bord. Schik de gegrilde vis, stukjes gegrilde watermeloen, plakjes avocado en watermeloensalade erop.
-
Saus
Was de tomaat en verwijder de pitjes. Mix de tomaat glad met 2 el watermeloen, 1 el honing en 1 kl tabasco. Doe in een potje en serveer bij het gerecht.
-
Werk het gerecht af met een stukje limoen, wat koriander en plakjes puntpaprika.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven