Vis , Gluten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Imitatie-dashi
Pel de look en schil de gember. Snij beide in plakjes.
-
Doe in een steelpan, samen met 1 l water en de sojasaus. Breng aan de kook.
-
Spoel de ansjovisfilets en voeg samen met het brood bij het sojamengsel.
-
Breng terug aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 10 min trekken. Giet voorzichtig door een met keukenpapier beklede zeef.
-
Dipsaus
Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 min sudderen tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit.
-
Snij de aubergine in plakjes, bestrooi met zout en laat 20 min trekken. Dep goed droog met keukenpapier.
-
Schil de zoete aardappel en snij in fijne plakjes. Leg 15 à 30 min in water om het zetmeel te verwijderen. Dep droog met keukenpapier.
-
Snij de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten.
-
Tempurabeslag
Zeef de bloem boven een kom. Giet het ijskoud water in een maatbeker en breek het ei erin. Klop los met de garde. Schep de schuimlaag eraf.
-
Giet het eimengsel langzaam in de bloem. Maak met 2 eetstokjes voorzichtig bewegingen in de vorm van een 8 gedurende 1 min. Er mogen klontertjes in het beslag zitten. Roer het beslag vooral niet te veel, want dan wordt de tempura papperig. Voeg 2 ijsklontjes toe om het beslag koud te houden.
-
Verwarm de frituurolie in een diepe, wijde pan tot 170°C.
-
Haal de shiitakes en drooggedepte groenten door het beslag en frituur ze in porties goudbruin in 2 à 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm in een oven op 60°C terwijl je de rest bakt.
-
Serveer de rijst in kommen en besprenkel met 1 el dipsaus. Leg ¼ noriblad op de rijst en schik de tempura erop. Besprenkel met nog 2 el saus en serveer de rest van de saus erbij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven