Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de mozzarella in plakjes en dep droog.

  2. Breng mayonaise op smaak met sriracha.

  3. Snij elke aubergine in 4 plakken van 3 cm dik.

  4. Meng het ei stevig met ijswater, voeg bloem toe en meng voorzichtig (het moet nog een beetje klonterig blijven, zo wordt het deeglaagje krokant).

  5. Verwarm de frituurolie op 170°C.

  6. Haal de plakken aubergine door het beslag en frituur ze in porties. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Snij de buns doormidden en bestrijk de snijkanten met sriracha-mayo.

  8. Leg eerst plakjes augurk en een droog slablaadje op de onderste snijkant van elke bun, vervolgens een plak aubergine, mozzarella bestreken met tomatentapenade, opnieuw een plak aubergine en bedek met de bovenkant van elke bun.