Eieren , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Taartbodem: meng de boter samen met 100 g fijne suiker, de eidooier, het merg van 1 vanillestok en een snuifje zout.
-
Voeg de bloem en amandelpoeder toe en kneed tot het deeg een bal vormt.
-
Duw het deeg plat op bakpapier en zet gedurende 30 min in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Boter de taartvormpjes eerst in en bebloem daarna. Rol het deeg uit tot ± 0,5 cm en vul de tartelettevormpjes ermee. Druk goed aan.
-
Snij de bovenkanten af door er met een deegrol over te rollen.
-
Prik de bodem in en laat 15 min rusten in de koelkast.
-
Bak gedurende 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.
-
Ontvorm onmiddellijk na de baktijd en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Citroencrème: breng het citroensap met ei en 70 g suiker al roerend met een klopper aan de kook op een matig vuur. Laat 2 min al roerend doorkoken.
-
Haal van het vuur en laat 10 min afkoelen.
-
Doe de massa in een smalle maatbeker en mix de boter met een staafmixer erdoor.
-
Verdeel de citroencrème over de afgekoelde taartbodems.
-
Verdeel het fruit erover.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven