Tartelettes met citroencrème en seizoenfruit

Allergenen

Eieren , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Taartbodem: meng de boter samen met 100 g fijne suiker, de eidooier, het merg van 1 vanillestok en een snuifje zout.

  2. Voeg de bloem en amandelpoeder toe en kneed tot het deeg een bal vormt.

  3. Duw het deeg plat op bakpapier en zet gedurende 30 min in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Boter de taartvormpjes eerst in en bebloem daarna. Rol het deeg uit tot ± 0,5 cm en vul de tartelettevormpjes ermee. Druk goed aan.

  6. Snij de bovenkanten af door er met een deegrol over te rollen.

  7. Prik de bodem in en laat 15 min rusten in de koelkast.

  8. Bak gedurende 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.

  9. Ontvorm onmiddellijk na de baktijd en laat afkoelen op een taartrooster.

  10. Citroencrème: breng het citroensap met ei en 70 g suiker al roerend met een klopper aan de kook op een matig vuur. Laat 2 min al roerend doorkoken.

  11. Haal van het vuur en laat 10 min afkoelen.

  12. Doe de massa in een smalle maatbeker en mix de boter met een staafmixer erdoor.

  13. Verdeel de citroencrème over de afgekoelde taartbodems.

  14. Verdeel het fruit erover.