Tartelette met gepofte tomaatjes en tapenade van zwarte olijven
Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Steek rondjes uit het bladerdeeg en prik in met een vork. Leg op een bakplaat met bakpapier. Leg er een bakplaat boven (zo komt het deeg niet te veel omhoog).
-
Bak in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 15 min. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Tapenade
Cutter de olijven met de kappertjes, ricotta, 2 tenen look, ansjovisfilets en olijfolie fijn. Snipper de oregano fijn en meng onder de tapenade.
-
Geef in elke tomaat een klein sneetje, zo spatten ze niet open.
-
Verhit wat olijfolie in een pan, snij een teen look in 2 en voeg samen met de takjes rozemarijn aan de olie toe.
-
Verwarm de tomaatjes zachtjes in de olie, bestrooi met bloemsuiker en roer regelmatig tot de tomaatjes half zacht geworden zijn.
-
Smeer de tapenade over het bladerdeegje en schik de lauwwarme tomaatjes erop.
-
Werk af met wat basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven