Tarte tatin van pompoen en mango met sorbet van geitenkaas

Tarte tatin van pompoen en mango met sorbet van geitenkaas

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Taart:

    schil de butternut en mango en snij in kleine stukjes.

  2. Smelt de boter, voeg de suiker toe en laat kort goudgeel karamelliseren. Voeg de stukjes butternut toe en laat ± 5 min stoven in de karamel. Doe de stukjes mango erbij en laat ook 5 min stoven. Kruid met kaneel.

  3. Verwarm de oven voor op 175°C.

  4. Leg een stukje bakpapier in de bakvorm. Schik de pompoen-mangomengeling erin en druk plat.

  5. Rol het bladerdeeg uit tot ½ cm dikte en snij een cirkel de grootte van de bakvorm. Druk het bladerdeeg goed aan op de vulling. Prik 6 gaatjes in het bladerdeeg. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.

  6. Haal uit de oven, laat even afkoelen en draai de taart om op een bord.

  7. Sorbet:

    week de gelatine in koud water.

  8. Kook de suiker op met het water.

  9. Voeg de room, de geitenkaas en 3 takjes verse tijm toe en laat rustig naar het kookpunt komen.

  10. Haal van het vuur en voeg de gelatine toe. Verfris de sorbet met citroensap. Laat afkoelen en draai tot sorbet in de ijsmachine.

  11. Serveer de tarte tatin met de geitenkaassorbet.