Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng gezouten water aan de kook.
-
Breek ondertussen de uiteindes van de prinsessenbonen en snij de boontjes in stukken van ½ cm.
-
Blancheer de boontjes 1 min in het kokende water. Leg ze nadien onmiddellijk in ijswater. Laat goed uitlekken en droog de boontjes met keukenpapier.
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Smelt 2 el boter in de tarte tatinpan.
-
Pel de ui en snij in ringen.
-
Voeg de uienringen toe en laat 45 min op een zacht vuur lichtbruin karamelliseren.
-
Schil de aardappelen, was ze en snij in zeer dunne plakjes.
-
Schep de uienringen uit de tarte tatinpan en hou even apart.
-
Bak het spek in dezelfde pan (gaar, maar niet krokant). Voeg wat extra vetstof toe, indien nodig.
-
Roer de boontjes met de honing onder het spek.
-
Blus met balsamicoazijn. Laat ‘droog’ koken. Kruid het geheel met zwarte peper en zout. Haal van het vuur.
-
Verdeel de uienringen over de boontjes en het spek.
-
Schik de aardappelschijfjes er dakpansgewijs over.
-
Bedek de vulling met het bladerdeeg. Vouw de overhangende randen onderin.
-
Prik met een mes enkele gaatjes in het deeg.
-
Bak de tarte tatin 35 min mooi bruin in de oven.
-
Afwerking: kook de eieren 10 min hard in kokend water.
-
Leg de eieren in koud water. Pel en plet fijn met een vork.
-
Snipper de bieslook fijn.
-
Draai de tarte tatin om en bestrooi met de geplette eieren en bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven