Tarte tatin van konijn met witlofsalade

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verhit wat boter in een pan. Bak de konijnenbouten aan alle zijden mooi bruin; kruid met konijnkruiden, zwarte peper en zout.
-
Zet in een ovenschotel en giet het bakvet erover. Gaar 20 min afgedekt in een oven op 180°C. Voeg de spekblokjes toe en laat nog 10 min onafgedekt verder garen.
-
Haal uit de oven en laat na het garen wat afkoelen. Pluk het vlees van de bouten in fijne stukjes. Bewaar het spek.
-
Pel de uien en snij in halve ringen. Verwijder het loof van de wortelen. Was en schil ze. Halveer de wortelen in de lengte. Rits de blaadjes van de tijm.
-
Verhit wat boter in een pan. Bak de uien glazig. Kruid met kardemom, zwarte peper en zout. Blus met balsamicoazijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
-
Stoof de wortelen in dezelfde pan. Blus met 50 ml water en voeg 2/3 honing en tijm toe. Kruid met zwarte peper en zout. Dek af en laat 8 min garen. Haal het deksel van de pan en laat al het vocht verdampen.
-
Leg de wortelen in een waaier met de snijkant naar onder. Schik het konijnenvlees met spek erop. Verdeel de uien erover.
-
Bestrijk het bladerdeeg met mosterd en 1/3 honing. Blijf 2 cm van de rand.
-
Bedek de pan met konijn met het bladerdeeg en duw de randen wat naar binnen.
-
Zet 30 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Haal uit de oven en zet een bord op de pan. Draai snel maar voorzichtig om.
-
Verkruimel de feta erover. Werk af met grof gehakte walnoten en kervel.
-
Halveer het witlof en verwijder de harde kern. Snipper de rest van het witlof fijn.
-
Snipper de bieslook fijn. Hak de hazelnoten grof. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, bieslook en hazelnoten. Roer door het witlof. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Serveer de tarte tatin met de witlofsalade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven