Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verhit wat boter in een pan. Bak de konijnenbouten aan alle zijden mooi bruin; kruid met konijnkruiden, zwarte peper en zout.

  2. Zet in een ovenschotel en giet het bakvet erover. Gaar 20 min afgedekt in een oven op 180°C. Voeg de spekblokjes toe en laat nog 10 min onafgedekt verder garen.

  3. Haal uit de oven en laat na het garen wat afkoelen. Pluk het vlees van de bouten in fijne stukjes. Bewaar het spek.

  4. Pel de uien en snij in halve ringen. Verwijder het loof van de wortelen. Was en schil ze. Halveer de wortelen in de lengte. Rits de blaadjes van de tijm.

  5. Verhit wat boter in een pan. Bak de uien glazig. Kruid met kardemom, zwarte peper en zout. Blus met balsamicoazijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

  6. Stoof de wortelen in dezelfde pan. Blus met 50 ml water en voeg 2/3 honing en tijm toe. Kruid met zwarte peper en zout. Dek af en laat 8 min garen. Haal het deksel van de pan en laat al het vocht verdampen.

  7. Leg de wortelen in een waaier met de snijkant naar onder. Schik het konijnenvlees met spek erop. Verdeel de uien erover.

  8. Bestrijk het bladerdeeg met mosterd en 1/3 honing. Blijf 2 cm van de rand.

  9. Bedek de pan met konijn met het bladerdeeg en duw de randen wat naar binnen.

  10. Zet 30 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Haal uit de oven en zet een bord op de pan. Draai snel maar voorzichtig om.

  11. Verkruimel de feta erover. Werk af met grof gehakte walnoten en kervel.

  12. Halveer het witlof en verwijder de harde kern. Snipper de rest van het witlof fijn.

  13. Snipper de bieslook fijn. Hak de hazelnoten grof. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, bieslook en hazelnoten. Roer door het witlof. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Serveer de tarte tatin met de witlofsalade.