Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snipper de rozemarijnnaaldjes fijn. Snij de abrikozen verticaal doormidden en verwijder de pit.
-
Doe de suiker in een tarte tatinpan en druppel het water er gelijkmatig over. Laat op een middelhoog vuur karamelliseren in ± 5 min. Opgelet: niet roeren, anders gaat het klonteren.
-
Haal de pan van het vuur wanneer je een mooie karamelkleur krijgt. Voeg de boter toe. Let op dat het niet opspat.
-
Roer en voeg de rozemarijnnaaldjes toe. Leg de abrikozen in de pan, laat 2 min karamelliseren en draai dan om. Voeg de abrikozen die er de eerste keer niet in pasten eventueel nog toe. Laat 3 min karamelliseren.
-
Schik de abrikozen met de bolle kant naar beneden en zorg ervoor dat ze allemaal dicht bij elkaar aansluiten. Bedek met het deeg en vouw de overtollige deegranden onder de abrikozen. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
-
Bak goudbruin en gaar in 30 min in de voorverwarmde oven.
-
Laat wat afkoelen, leg een groot bord op de tatinvorm en draai de taart omgekeerd op een schotel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven