Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het kruimeldeeg uit de verpakking. Steek rondjes uit ter grootte van een appel.
-
Leg de rondjes kruimeldeeg op een bakplaat met bakpapier.
-
Bak het kruimeldeeg gedurende 15 min op 180°C.
-
Doe de suiker in een propere kookpot en voeg 2 el water toe.
-
Laat de suiker bruin karamelliseren.
-
Giet het water, als de suiker de juiste kleur heeft (hoe bruiner, hoe bitterder), op de suiker en giet het sap van de citroen erbij.
-
Snij vier appels in de breedte in 2 en snij de afgeronde kanten eraf.
-
Steek met behulp van een appelboor het klokhuis eruit en steek met een vorm mooie rondjes uit de appels. Verwijder de schil.
-
Gaar de appelschijfjes zachtjes in de karamelsiroop*.
-
Haal de appeltjes uit de siroop en bak in een hete pan met antiaanbaklaag.
-
Kroketjes van bloedworst: snij de bloedworst open en haal de binnenkant eruit.
-
Schil één appel, snij in kleine dobbelsteentjes en meng onder de bloedworst.
-
Hak de kervel fijn en meng ook onder de bloedworst.
-
Draai bolletjes van dit geheel en paneer ze zoals een gewoon kroketje. Dus eerst door de bloem, daarna door een losgeklopt ei en als laatste door het paneermeel.
-
Frituur de kroketjes een 3-tal min op 180°C.
-
Schik de gekaramelliseerde appelschijfjes op het gebakken koekje. Leg in het midden van de appelschijfjes een kroketje van bloedworst. Schik op een schotel en versier met wat kervel.*Tot hier kan je het recept gerust op voorhand maken.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven