Tarte tatin met aardappel, prei en geitenkaas

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Reinig de prei en snij in ringen van 3 cm. Was de aardappelen en snij in fijne plakjes.

  3. Doe de boter, olijfolie en honing in een diepe bakpan met antiaanbaklaag en laat zachtjes smelten.

  4. Schik de preiringen in de pan en bedek met een laagje plakjes aardappel. Kruid met peper en zout.

  5. Leg het bladerdeeg over de groenten en duw goed aan. Snij met een scherp mes enkele inkervingen in het deeg.

  6. Zet in de voorverwarmde oven en laat 25 tot 30 minuten bakken tot het deeg mooi gekleurd en gaar is. Ook de prei zal binnenin gaar zijn.

  7. Haal uit de oven en laat 10 à 15 minuten afkoelen.

  8. Draai de tarte tatin om en schik op een bord.

  9. Werk af met de geitenkaas en plukjes verse tijm. Besprenkel met wat extra olijfolie.