Tarte flambée met Cashel Blue, peer en walnoot
noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 250°C.
-
Verbrokkel de gist in het lauwe water en roer los met een vork.
-
Giet de bloem in een mengkom, maak een holte in het midden en strooi het zout op de rand van de bloem. Strooi de suiker in de holte, giet het gistmengsel en de olijfolie erbij.
-
Begin van binnen naar buiten te kneden waarbij je telkens wat bloem meeneemt. Kneed tot een soepel egaal deeg op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg in de kom, dek af met plasticfolie en laat 30 min rijzen.
-
Schil de peren en snij ze in plakken.
-
Hak de walnoten grof.
-
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol dun uit tot 2 rechthoeken.
-
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Bestrijk het deeg met een dunne laag Griekse yoghurt, laat 2 cm brede randen vrij. Schik de plakjes peer erop, bestrooi met losgeritste tijmnaaldjes en gehakte walnoten. Kruid met peper en zout. Verkruimel de kaas erover.
-
Bak goudbruin en gaar in 5 à 10 min.
-
Verwarm de siroop tot hij vloeibaar is en lepel over de tarte flambée.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven