Tarte au stofé

Tarte au stofé

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: los de gist op in licht opgewarmde melk. Meng alle deegingrediënten in een kom. Zorg dat het zout niet in aanraking komt het de gist. Meng het deeg en kneed verder tot je een soort van brooddeeg bekomt. Blijf lang genoeg kneden. (*)

  2. Rol het deeg goed uit. Vet de bakvorm in met boter en schik het deeg erin. Bedek met bakpapier en vul met bakbonen of andere steunvulling. Bak gedurende 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal uit de oven en verwijder de steunvulling en bakpapier.

  3. Vulling: splits de eieren en hou dooiers en eiwitten apart. Meng de platte kaas met de eidooiers en de room.

  4. Klop de eiwitten tot schuim en voeg de suiker toe.

  5. Crunch de koekjes.

  6. Schep het opgeklopt eiwit onder de platte kaas. Meng de koekjescrunch er ook onder.

  7. Smeer het afgebakken deeg in met een bodempje appelcompote.

  8. Giet de vulling erop.

  9. Bak gedurende 20 min in de voorverwarmde oven op 180°C. Haal uit de oven en bestrooi royaal met bloemsuiker. Zet opnieuw in de oven en bak nog 15 min.

  10. Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens te serveren.