Tartaar van selder met kappertjes en bloody mary kerstomaatjes

Tartaar van selder met kappertjes en bloody mary kerstomaatjes

Allergenen

Selder en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng water aan de kook. Kerf de kerstomaten met de punt van je mes, laat 10 seconden onderdompelen in kokend water en verfris direct in ijswater. Pel de kerstomaten.

  2. Meng de tabasco, sherryazijn, suiker, water, vodka en selderijzout en roer tot alle suiker is opgelost.

  3. Giet dit mengsel op de gepelde kerstomaten en laat dit minstens 1 nacht trekken.

  4. Schil de nerven van de witte en groene selder met een dunschiller. Snij de selder in zeer kleine dobbelsteentjes, kruid met peper en zout.

  5. Meng de kappertjes onder de tartaar van selder. Werk de tartaar op met olijfolie en sherryazijn.

  6. Verdeel de seldertartaar over een schotel en schik de kerstomaatjes erop. Serveer met tomatensap of een echte bloody mary.