Tamagoyaki

Tamagoyaki

Japanse omelet

Allergenen

Eieren , Gluten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Roer het water door de sojasaus en laat de suiker erin oplossen.

  2. Klop de eieren rustig los tot het eiwit en eigeel goed gemengd zijn, klop niet te snel zodat er geen lucht in het eimengsel komt.

  3. Voeg de saus toe aan het eimengsel en giet in een maatbeker met schenktuit.

  4. Dip een stuk keukenpapier in olie en vet de pan in. Zet op een matig vuur. Vet vanaf nu de pan tussen elke laag even in.

  5. Giet een dunne laag ei in de pan en schud zachtjes zodat het ei de pan bedekt. Als de onderkant gestold is maar de bovenkant nog zacht, vouw dan de 2 kanten naar binnen zodat je een rechthoek bekomt, en rol het ei op tot de rand van de pan.

  6. Vet het vrijgekomen gedeelte terug in en giet een laagje eimengsel in de pan. Laat de onderkant stollen. Vouw de zijkanten naar binnen en rol terug op zodat er een tweede laag rond je eerste opgerolde omelet komt te zitten. Herhaal nog 2x.

  7. Laat de rol even afkoelen in de pan totdat je ze kan vastnemen en rol ze strak op met het bamboe sushimatje. Laat 5 min rusten.

  8. Snij in stukken en serveer met gekookte rijst.