Tajine van kruidige kip met witlof en citroen
Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Rasp de zeste van 1 citroen. Pers het sap uit 2 citroenen en meng de mosterd erdoor.
-
Snij de overige 2 citroenen in partjes.
-
Pel de uien en snij in 4 partjes. Plet en pel de look.
-
Snij het voetje van het witlof en snij het bittere gedeelte er kegelvormig uit.
-
Snij de kippenbillen op het gewricht middendoor, kruid het vlees met peper en zout.
-
Verhit een scheut olijfolie in de schaal van de tajine. Bak hierin de kippendelen in porties aan alle zijden goudbruin en haal uit de pot.
-
Schik de partjes ui samen met de witlofstronkjes en look in de tajine, en laat aan alle zijden lichtjes kleuren. Voeg citroenpartjes en olijven toe en schik het vlees erbovenop.
-
Snipper 6 blaadjes salie fijn en strooi samen met de zeste over de kip. Kruid met peper en zout. Overgiet met citroensap en gevogeltefond. Zet het kegelvormige deksel erop.
-
Laat op een zacht vuur in 40 min gaar pruttelen en werk af met blaadjes verse salie.
-
Serveer met bulgur of couscous.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven