Tajine van kip met aubergine, dadels en pistache
Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de ui en hak grof. Pel en pers de look fijn.
-
Snij de aubergine in blokjes.
-
Verwijder de pit en snij de dadels in plakjes. Hak de pistachenoten fijn.
-
Verwarm een scheutje olie en roerbak de ui glazig. Roer de look, gember, harissa, komijn, dadels, aubergineblokjes, zeste en het sap van sinaasappel erdoor.
-
Overgiet met de fond, schik de stukken kip met de velkant naar boven erop, bestrooi met zout en besprenkel met olie.
-
Zet het deksel op de tajine en zet 20 min in de oven.
-
Verwijder het deksel en laat nog 20 min garen, tot de bovenkant goudbruin en de kip gaar is.
-
Couscous
Breng de kippenbouillon aan de kook.
-
Roer de kippenkruiden en een snuif kurkuma erdoor en kook de zakjes parelcouscous in 9 min gaar. Laat uitlekken.
-
Bestrooi de tajine met pistachenoten en serveer met couscous en een frisse groene salade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven