Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en de look. Snipper de ui fijn en pers de look. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika en chilipeper. Snij de paprika in blokjes en snipper de chilipeper fijn.
-
Snij de koriander, bladpeterselie en munt fijn.
-
Meng het gehakt met ½ van de ui, 1 ei, de munt, ½ van de peterselie, de kurkuma, saffraan en witte peper, 1 kl komijn, ½ el gemberpoeder, ½ kl paprikapoeder, 1 kl ras el hanout, het chilipoeder en 1 mespunt zout.
-
Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal. Bak de balletjes goudbruin in een tajine in wat olijfolie.
-
Schep de balletjes uit de tajine en bak de chilipeper en de overige ui en look glazig erin. Voeg 1 kl komijn, ½ el gemberpoeder, ½ kl paprikapoeder en 1 kl ras el hanout toe en laat even meebakken. Giet de gepelde tomaten en de suiker erbij en prak fijn met een vork. Doe de passata, paprikablokjes en 150 ml water erbij. Laat 20 min zachtjes koken met deksel en nog eens 10 min zonder deksel.
-
Voeg de balletjes en uitgelekte kikkererwten toe en laat 10 min sudderen met deksel.
-
Roer de overige fijngesnipperde peterselie en ½ van de koriander erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Gaar de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer er 2 el olijfolie door.
-
Schil de mango en snij in blokjes. Halveer de kerstomaten.
-
Roer de mango, kerstomaten, 1 kl paprikapoeder, 1 kl ras el hanout en de overige koriander door de couscous. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Werk de tajine af met feta en serveer met de parelcouscous.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven