Allergenen

Vis , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng ½ van de harissa met zout en de gemalen komijn. Wrijf de stukken vis hiermee in en laat 2 u in de koelkast marineren.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Pluk de korianderblaadjes en snij de steeltjes fijn.

  3. Verwarm de tajine, giet er een scheut olie in en stoof de uisnippers aan. Kruid met peper en zout en roer de rest van de harissa erdoor. Roerbak 1 min en overgiet met gepelde tomaten. Breek ze met een lepel in stukken en voeg koriandersteeltjes, ras el hanout en vissaus toe.

  4. Sluit de tajine en laat 10 min pruttelen. Voeg kikkererwten, honing en kerstomaten toe en schik de stukken vis er bovenop. Sluit de tajine en laat in 10 à 15 min garen (afhankelijk van de dikte van de filet).

  5. Werk af met korianderblaadjes en serveer met couscous.