Allergenen

Eieren , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de basmatirijst. Kook hem gaar in gezouten water zoals aangeduid op de verpakking en laat uitlekken.

  2. Meng de rijst met de yoghurt, eidooier, saffraan, koriander en kurkuma. Kruid met peper en zout.

  3. Smelt de boter samen met een scheut olijfolie in een antikleefpan.

  4. Giet het rijstmengsel in de pan, dek af met een vel boterpapier en zet er een deksel op. Laat op een zacht vuurtje garen zonder erin te roeren.

  5. Als de rijst gaar is, leg een bord op de rijst en draai de pan om zodat de tahdig omgekeerd op het bord ligt.

  6. Snij de dadels in stukjes. Werk het gerecht af met de gemengde noten, amandelschaafsel, rozijnen en dadels.

  7. Giet er nog een scheutje olijfolie over en serveer.