Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Deeg
meng de bloem, het zout, het bakpoeder en een snuifje pilipili. Klop het ei door de melk. Meng alles tot een glad deeg.
-
Verhit de friteuse op 180°C. Zet een borsteltje met wat boter en een kommetje bloem naast de friteuse.
-
Neem een propere pollepel, smeer de bolle buitenkant in met boter, draai door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Dip de pollepel in het beslag en hou de pollepel onder in het frietvet tot het beslag goudgeel gebakken is. Haal uit de frituurolie, laat kort wat afkoelen en haal het bekomen kommetje van de lepel. Herhaal dit proces tot alle deeg op is.
-
Zwarte bonendip
Pel de ui en look en snipper alles fijn. Stoof aan in hete boter, voeg 1 kl pilipili toe en laat kort meestoven.
-
Was de tomaten en snij in 4. Voeg de tomaat toe aan de ui en laat meestoven. Voeg de ahornsiroop en uitgelekte zwarte bonen toe. Laat ± 5 min zachtjes pruttelen, onder deksel.
-
Draai alles glad in de blender. Verfris met het limoensap en kruid met peper en zout.
-
Was en snipper de koriander en meng onder de koude bonendip.
-
Doe 1 el boter met 2 el water en 1 kl ahornsiroop in een koekenpan en bak de babymaïs daarin onder deksel.
-
Verwijder na 5 min het deksel en kruid de babymaïs met chilivlokken en zout.
-
Verdeel de zwarte bonendip in de tacobowls met daarop een kl zure room. Werk af met de babymaïs en wat fijngesnipperde koriander.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven