Taco met popcornkip en jalapeñomayonaise

Taco met popcornkip en jalapeñomayonaise

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de kip in blokjes van 2 à 3 cm. Giet er 250 ml karnemelk op en laat 1 nacht marineren.

  2. Maïssalade

    Giet de maïs af en laat uitlekken.

  3. Verhit de gezouten boter in een bakpan. Haal de maïs door de boter. Laat 1 min bakken. Schep uit de pan en laat afkoelen.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika en snij in fijne blokjes. Snij de komkommer in fijne blokjes. Snipper de slaharten en krulpeterselie fijn. Meng de komkommer met de paprika, de maïs en de peterselie. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Mayonaise

    Pel de look en pers fijn. Mix de jalapeñopepers met de mayonaise, karnemelk en look.

  6. Snij de augurken in fijne blokjes en roer door de mayonaise. Kruid met wat zout.

  7. Meng de bloem met gemberpoeder, paprikapoeder en maïzena.

  8. Klop de sriracha door 250 ml karnemelk.

  9. Warm de friteuse voor op 160°C.

  10. Haal de stukjes kip uit de karnemelk en door de bloem. Dop in de karnemelk met sriracha en haal een tweede keer door de bloem.

  11. Leg stuk per stuk in de friteuse en frituur 3 à 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  12. Warm de taco’s op zoals aangegeven op de verpakking.

  13. Schep er wat sla, maïssalade en kip in. Verdeel wat jalapeñomayonaise erover en werk af met zoute popcorn.